top of page
Systemische Team begeleiding.

Teambuilding met behulp van systemisch werken en het ritme van de kudde kan een zeer effectieve manier zijn om de samenwerking en communicatie binnen een team te verbeteren. Dit unieke programma maakt gebruik van de wijsheid van paarden, die van nature in kuddes leven en sterk afhankelijk zijn van elkaars energie en ritme.

 

Tijdens de sessies werken we zowel in volle als halve dagdelen, waarbij we een combinatie maken van verschillende activiteiten. Een van de activiteiten is intuïtief schilderen, waarbij teamleden individueel of gezamenlijk creatieve uitingen maken. Door zich te laten leiden door hun intuïtie en emoties, kunnen teamleden een dieper begrip ontwikkelen van zichzelf en anderen. Deze ervaring kan hen helpen om beter met elkaar te communiceren en elkaars perspectief beter te begrijpen.

 

Een andere activiteit die we aanbieden is intuïtief bloemschikken. Hierbij leren teamleden om met behulp van bloemen en andere natuurlijke materialen prachtige arrangementen te maken. Het proces van intuïtief bloemschikken brengt rust en focus, waardoor teamleden in contact kunnen komen met hun innerlijke creativiteit en intuïtie. Dit kan hen helpen om flexibeler te zijn in het vinden van oplossingen en om beter te kunnen improviseren in teamverband.

 

Naast deze creatieve activiteiten, bieden we ook sessies in Qigong aan. Qigong is een oude Chinese bewegingsleer die gericht is op het versterken van de levensenergie en het bevorderen van de gezondheid en vitaliteit. Tijdens de Qigong-oefeningen leren teamleden hun ademhaling te beheersen, hun lichaam te ontspannen en zich bewust te worden van hun eigen energie. Deze oefeningen helpen teamleden om meer balans en harmonie te ervaren, zowel fysiek als mentaal, wat op zijn beurt de samenwerking binnen het team kan bevorderen.

 

Met het  Systemische team opstellingen, kijken we naar het patroon in plaats van het probleem.

Vanuit het systemisch veld onderzoeken we wat in de onderstroom aanwezig is. 

Er kunnen verschillende dynamieken in de onderstroom aan het werk zijn, die onbewust de vlotte werking van het team verstoort. 

Deze blijft dan zichzelf herhalen tot die volledig gezien wordt. 

Als iets of iemand wordt genegeerd of uitgestoten, of als iemand zijn plek niet neemt, dan raakt het systeem verstoord en zal het een nieuw evenwicht zoeken, heel vaak zit hier dan de schuring of de druk die ieder teamlid onbewust ervaart.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat iemand in ruzie en onenigheid vertrokken is of gevraagd is te vertrekken. Er wordt niet meer over gesproken, maar in de onderstroom is deze persoon pijnlijk aanwezig. Het team moet wat gebeurd is erkennen, zodat er goed afscheid kan worden genomen, het gebeuren een ‘plek’ krijgt en het systeem weer heel kan worden.

Vanuit het systemische veld kijken we samen via de paarden naar de 

Binding ,Ordening,Balans en de Bestemming


 

Het ritme van de kudde wordt bepaald door het geluid van de sjamanendrum en de klanken van de klankschalen. Terwijl de paarden vrij in de wei lopen tussen de hangmatten, wordt de harmonie van geluid en beweging gecreëerd. Het tikken van de drum en het zachte tingelen van de klankschalen mengt zich met het 

 

Ten slotte bieden we ook lach yoga sessies aan. Lach- yoga combineert lichaamsbeweging met ademhalingsoefeningen en lachen. Het doel is om stress te verminderen, positieve energie te vergroten en het gevoel van verbondenheid te versterken. Door samen te lachen, kunnen teamleden hun zorgen loslaten en een positieve mindset ontwikkelen. Dit kan de sfeer in het team verbeteren en bijdragen aan een betere samenwerking en communicatie.

 

Onze teambuilding programma's, ondersteund door paarden, bieden een holistische benadering voor het ontwikkelen van een sterker team. Door middel van systemisch werken en het ritme van de kudde, intuïtief schilderen, intuïtief bloemschikken, Qigong en lach yoga, creëren we een unieke ervaring waarbij teamleden elkaar op een dieper niveau leren kennen en beter leren samenwerken. Of het nu in volle of halve dagdelen, of een combinatie van beide is, onze programma's zijn flexibel en passen zich aan de behoeften van uw team aan.

Een team-dag @ de kantelhoeve 

Keuze tussen volle of halve dagdelen 

 

Over de middag kan een broodjeslunch worden voorzien.

Door de dag zijn thee, water, fruit en versnaperingen vrij toegankelijk.

Willen jullie hier nog wat langer blijven…

Samen met het team kan je nog de dag afsluiten met tapas en een drankje. 

 

Graag een offerte of verdere verduidelijking neem dan zeker contact met ons op. 

bottom of page