top of page

za 20 apr

|

Beernem

Een jaar in het Medicijnwiel

Welkom bij 'Een jaar in het Medicijnwiel'! Deze workshops bieden je de kans om diep in de wijsheid van het Medicijnwiel te duiken en je te verbinden met de cycli van de natuur en het leven.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Een jaar in het Medicijnwiel
Een jaar in het Medicijnwiel

Tijd en locatie

7 andere datums

20 apr 2024, 14:00 – 16:00

Beernem, Schipperstraat 7, 8730 Beernem, België

Over het evenement

Welkom bij  'Een jaar in het Medicijnwiel'! 

Deze workshops bieden je de kans om diep in de wijsheid van het Medicijnwiel te duiken en je te verbinden met de cycli van de natuur en het leven.

Het Medicijnwiel is een oude ceremoniële en spirituele traditie die wordt gebruikt door inheemse volkeren over de hele wereld. Het vertegenwoordigt de cirkel van het leven, waarbij de vier windrichtingen worden geassocieerd met verschillende aspecten van ons bestaan.

Tijdens deze workshops zullen we naar elke windrichting kijken en de energieën en lessen verkennen die ermee verbonden zijn. We zullen ons richten op de seizoenen, de elementen en de verschillende dieren en planten in elk kwadrant van het Medicijnwiel.

In de lente zullen we de energie van het oosten onderzoeken, dat wordt geassocieerd met geboorte, vernieuwing en groei. We zullen kijken naar de symboliek van de zonsopgang en de frisse energie die dit seizoen met zich meebrengt. We zullen ook leren over de kruiden en planten die groeien in het oosten en hun genezende eigenschappen.

In de zomer zullen we in het zuiden duiken, waar de zon op zijn hoogste punt staat en het leven in volle bloei is. We zullen genieten van de warmte en overvloed van dit seizoen en leren hoe we gebruik kunnen maken van deze energie om te creëren en te manifesteren. We zullen ons verbinden met de dieren- en plantenwereld van het zuiden en hun wijsheid en medicinale eigenschappen ontdekken.

In de herfst zullen we de overgang ervaren naar het westen, dat wordt gekenmerkt door loslaten en transformatie. We zullen leren omgaan met verandering en overgang in ons leven en ons openstellen voor de diepere betekenissen die dit met zich meebrengt. We zullen de kracht van onze voorouders eren en ons verbinden met de spirituele aspecten van deze windrichting.

Tot slot zullen we, als de winter aanbreekt, het noorden betreden, waar stilte en introspectie centraal staan. We zullen leren hoe we naar binnen kunnen keren, ons kunnen verbinden met onze innerlijke wijsheid en de donkere nacht van de ziel kunnen omarmen. We zullen de lessen van de dieren en planten in het noorden verkennen en ons voorbereiden op de cyclus van de wielen die opnieuw beginnen.

Deze workshop biedt je de gelegenheid om je te verbinden met de natuur, inzicht te krijgen in de cycli van het leven en te leren hoe je deze kennis kunt toepassen in je dagelijkse leven. We zullen ceremonies, meditaties en oefeningen gebruiken om deze wijsheid te integreren en je te helpen een diepere verbinding met jezelf en je omgeving te creëren.

Dus wees welkom bij 'Een jaar in het Medicijnwiel' en laat je meevoeren op een reis van groei, transformatie en spirituele verbinding!

We starten om 14 uur en ronden af om 16 uur

Alle data …

16/03/2024

20/04/2024

18/05/2024

22/06/2024 20/07/2024 24/08/2024 21/09/2024 19/10/2024 16/11/2024 21/12/2024 18/01/2025 15/02/2025

De uitwisseling die we vragen is € 25 per workshop, hierin zijn water, thee en vers fruit inbegrepen.

Deel dit evenement

bottom of page