top of page

za 05 okt

|

Beernem

'Intuïtief Schilderen'

De workshop 'Intuïtief Schilderen' op recuperatiemateriaal in verbinding met jezelf en de kudde is een unieke ervaring die kunst en spiritualiteit samenbrengt. Tijdens deze workshop krijgen deelnemers de mogelijkheid om hun innerlijke wereld te verkennen en te uiten door middel van schilderen

'Intuïtief Schilderen'
'Intuïtief Schilderen'

Tijd en locatie

3 andere datums

05 okt 2024, 14:00 – 16:00

Beernem, Schipperstraat 7, 8730 Beernem, België

Over het evenement

De workshop 'Intuïtief Schilderen' op recuperatiemateriaal in verbinding met jezelf en de kudde is een unieke ervaring die kunst en spiritualiteit samenbrengt. Tijdens deze workshop krijgen deelnemers de mogelijkheid om hun innerlijke wereld te verkennen en te uiten door middel van schilderen, terwijl ze gebruikmaken van gerecycleerde materialen.

Het gebruik van recuperatiemateriaal als canvas voor kunstwerken zorgt niet alleen voor een duurzamere benadering van creativiteit, maar het biedt ook een symbolische betekenis. Het hergebruiken van materialen vertegenwoordigt het idee van transformatie en het herstellen van de verbroken verbinding tussen de mens en de natuurlijke wereld om hen heen.

Tijdens de workshop worden deelnemers aangemoedigd om hun intuïtie te volgen en hun schilderijen te laten ontstaan zonder vooraf vastgestelde plannen. Door los te laten en te vertrouwen op hun instinctieve gevoelens, kunnen deelnemers een diepere verbinding met zichzelf en de kudde ervaren.

Het werken met gerecycleerd materiaal biedt een nieuwe dimensie aan de workshop. De deelnemers worden uitgedaagd om onconventionele materialen te gebruiken, zoals oude kranten, kartonnen dozen, of zelfs kapotte voorwerpen. Dit zorgt voor een gevoel van vrijheid en geeft de mogelijkheid om grenzen te verleggen, aangezien er geen fouten kunnen worden gemaakt. Alles kan worden getransformeerd tot kunst.

Tijdens het schilderproces worden deelnemers aangemoedigd om hun gedachten en gevoelens te observeren en te erkennen. Dit bewustzijn helpt hen om meer in contact te komen met zichzelf en hun innerlijke behoeften. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het creëren van een harmonieuze samenwerking met de groep deelnemers, waarbij iedereen wordt aangemoedigd om elkaars creaties te waarderen en te ondersteunen.

Het doel van de workshop is niet alleen om een kunstwerk te creëren, maar ook om een diepere verbinding te ervaren met het individu zelf en de natuurlijke omgeving. Door het gebruik van gerecycleerd materiaal wordt er een bewustwording gestimuleerd van hoe alles met elkaar verbonden is en hoe we kunnen bijdragen aan een duurzamere en harmonieuzere wereld.

Kortom, de workshop 'Intuïtief Schilderen' op recuperatiemateriaal in verbinding met jezelf en de kudde biedt deelnemers de mogelijkheid om hun innerlijke wereld te verkennen, hun intuïtie te volgen en kunst te maken met gerecycleerde materialen. Het is een inspirerende ervaring die niet alleen artistieke expressie stimuleert, maar ook bewustzijn creëert over onze verbinding met de wereld om ons heen.

Deze gaat door op volgende data:

13/04/2024

04/05/2024

29/06/2024

27/07/2024

17/08/2024

28/09/2024

05/10/2024

De uitwisseling hiervoor is 25 euro per workshop

Deel dit evenement

bottom of page